Catatan

Tunjukkan catatan dari 2010

Selamat Hari Raya hadapan rumah Pie

Imej

Selamat Hari Raya di Rumah Pie - Batu Pahat

Imej

Pokok Pisang 40 hari

Imej
Pokok pisang ni pelik sikit sebab buahnya tumbuh ke atas..biasanya buah pisang tumbuh ke bawah...kat belakang rumah je.Untuk makluman semua pembaca buah pisang ini tidak masak dan menjadi keras.Amat menghairankan.Buahnya tidak boleh dimakan.

Selamat Hari Raya di Kg Parit Tengah

Imej
Bermaafan di pagi hari raya..

Selamat Hari Raya di rumah Mumtazah

Imej

Selamat Hari Raya di Rumah Pak Lang

Imej
Hari Raya ke 4

Selamat Hari Raya di Rumah Emak dan Ayah

Imej
Selepas Solat Hari Raya Aidilfitri...berkumpul dan bermaaf-maafan.

Selamat Hari Raya

Imej
Pagi Syawal

Adab Berdoa

Seorang lelaki melangkahkan kaki ke sebuah bilik. Kini dia berkemeja kemas tanpa ada kedutan, bertali leher walau rimas, rambut disikat kemas, adad dan tatacara bercakap sungguh sopan dan pelbagai lagi keajaiban dapat dilihat.Semua itu amat luar biasa berbanding hari-hari lain. Dia kini sedang berdepan dengan penemu duga. Oh patutlah! Rupanya hendak mendapatkan pekerjaan.
      Kita pula bagaimana? Saat meminta daripada Allah akan seribu keperluan dan kehendak, adakah kita begitu teliti tentang segala adab-adabnya? Kita perlu cerewet dengan persiapan sama ada sebelum, semasa atau setelah berdoa. Malah adab-adab ini juga meliputi adab-adab lahir dan batin.

Sebelum
Sediakan hati bahawa Allah bersdifat dengan sifat harus melakukan apa sahaja yang ingin dilakukan-Nya. Bertaubattlah juga kepada Allah.Sebaik-baiknya berada dalam keadaan suci daripada hadas dan berwuduk.Menghadap kiblat, jika tiada halangan.Memilih waktu yang mustajab untuk berdoa seperti ketika sujud, antara dua khutbah, ketik…

Pertandingan Mewarna

Imej
Pada hari Ahad bersamaan dengan 30/5/10 suatu pertandingan mewarna mengikut kategori dianjurkan oleh Marry Brown Ayer Hitam. Pertandingan tersebut diadakan bermula pada pukul 10.00 pagi dan berakhir pada pukul 1.00 petang. Bayaran yang dikenakan ialah RM10.00 dan pertandingan mewarna mengikut umur iaitu kategori A,B,C dan D.Sebelum pertandingan para peserta diberi satu burger dan air kotak.

A - 7 dan 8 tahun, B - 9 dan 10 tahun, C- 11 dan 12 tahun, D - Pendidikan Khas. Penyertaan para peserta untuk pertandingan adalah sungguh ramai, maka peluang untuk menang memang susah.Hadiah yang ditawarkan hanya untuk tempat pertama,kedua dan ketiga serta  tiga hadiah saguhati.Anak saya Nurin Safiah beriya-iya untuk masuk pertandingan tersebut. Nurin tidak memenangi sebarang hadiah, nampak jelas air mukanya kecewa.

Aiman Syukur Ke Sekolah...30.03.2010

Imej
Setiap pagi pukul 5.00  Umi dah bangun untuk persiapan anak-anak ke sekolah. Bila terdengar bunyi di dapur serta-merta Aiman dan Baby Nisa bangun menjerit-jerit. Memang kelam-kabut waktu pagi persiapan sarapan, pakaian dan solat subuh. Kekadang terpaksa tidurkan baby Nisa dibuaian, dapat bergerak sedikit.
    Aiman sudah biasa bangun pagi dan dia faham hendak ke sekolah. Katanya "hendak belajar", "warna", "tulis" .Uminya yang selalu siapkan mandi,gosok gigi, memakai bedak, pakaian,susu dan ubat-ubatan seperti sawan,asma dan kekadang demam.  Tetapi sejak kebelakangan ini Aiman kerap tidak dapat ke sekolah kerana sering diserang Sawan dan kekadang Asma. Ada suatu ketika dah banyak kali cikgunya  telefon di sekolah ambil Aiman balik kerana diserang Demam Sawan. Cikgunya berpesan "Aiman tak payah sekolahlah. kami faham masalah Aiman".
   Setiap pagi aku menghantar Aiman ke sekolah, itupun kalau sihat. Semasa tiba di pintu kelas datang kawan-ka…

Testimoni Transfer Factor

TF Hebat!! Pesakit wanita yang menghidap “mild cerebral palsy” mengadu batuk dan selsema lebih dari 3 bulan, tidak berhasil dengan berbagai ubatan, tetapi sembuh dalam masa 2 hari dengan hanya 2 biji TF dua kali sehari. - Doktor Sani, Klinik Adham, Kota Tinggi – 019-721-2881.


Ibu saya mengalami kencing manis selama 15 tahun, dan berada dalam eadaan yang teruk. Jari-jari tangannya hampir reput dan menanah. Setelah mengambil TF selama 5 hari, keadaannya telah pulih dengan begitu ketara, dan kadar gula kembali normal. Dalam 2 minggu, infeksi dan penanahan menjadi kering. Terima kasih En Akram dan En Zul dari Winners4Life kerana mengenalkan produk ini kepada saya. Daripada Ahmad Rodzi, Alor Star, 019-592-0081

Saya amat terkejut dan bersyukur kerana masaalah penyakit “degupan jantung” saya kembali normal walau baru saja mengambil 4 biji TF Advanced selama 2 hari. Terima kasih Winners4Life! – Wan Fuziah, JB 01-791-2241.


Saya sedang mengandung & selalu merasa tidak sihat & mabuk. S…

Transfer Factor

Imej
malaysia.4life.com//



Salam Sejahtera, Saya ingin berkongsi sedikit maklumat yang saya perolehi sejak menyertai 4Life Research. Sekurang-kurangnya, saya dapat memberikan sedikit maklumat berkenaan Sistem Imun tubuh, kepentingannya serta cara meningkatkan tahap kesediaannya untuk melawan penyakit. Sistem Imun boleh diibaratkan sebagai ASKAR yang mengawal tubuh badan kita dari serangan penyakit yang berpunca dari bakteria, virus, kuman, kulat, sel kanser dan lain2 penceroboh asing (musuh). Ia bekerja 24 Jam tanpa henti. Apabila Sistem Imun kita kuat, tubuh kita sukar diserang penyakit yang diakibatkan oleh penceroboh asing tadi. Sebaliknya, Sistem Imun yang lemah akan menyebabkan badan kita mudah diserang penyakit. Transfer Factor ia molekul pendidik system imun yang dijumpai dalam haiwan dan manusia (higher animals). Ia diibaratkan sebagai seorang cikgu yang akan mengajar system imun kita (askar) untuk mengenali ‘musuh’ serta kawan (bakteria baik) di dalam tubuh badan kita. Apabila Sist…