Selasa, 5 Disember 2017

Contoh Ucapan Wakil Pengerusi Masjlis Sambutan Maulidurrasul 1439H/2017M

Contoh Ucapan Wakil Pengerusi Sambutan Maulidurrasul Peringkat Surau Taman Bahagia 8.12.2017

Terima Kasih Tuan Pengerusi Majlis ,
Alhamdulillahirabbilalamin wassolatuwasolamuala asyrafilmursalin waalaalihi wasohbihi ajmain. Rabbisahri sadri wayassirliamri wahluluqdatammillisani yafqauluqauli.

Yang Dihormati, Tuan Penceramah Undangan Kita Ustaz Mohd Kamal bin Mohd Said, Pengerusi Taman Bahagia Encik Edy Bin Musliman , Ahli jawatankuasa Surau Taman Bahagia ,Tuan-Tuan Dan Puan-Puan Serta Hadirin Dan Hadirat Yang Dikasihi Sekalian.
Bismillahirahmanirrahim
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakaatuh.
Alhamdulillah, bersyukur kita ke Hadrat Allah kerana dengan Taufik Dan Hidayahnya serta keizinannya sekali lagi pada tahun 2017 ini dapat kita berkumpul bersama-sama di Majlis ilmu ini iaitu Sambutan Maulidurrasul bagi memperingati Junjungan Besar Nabi Muhammad S.A.W. Maulidurrasul merupakan hari kebesaran umat Islam seluruh dunia yang diraikan setiap tahun. Demi memupuk kecintaan terhadap Nabi Muhammad SAW dengan mengikuti agama dan cara hidupnya, mengamalkan sunnahnya, mematuhi perkataan dan perbuatan baginda dalam segala keadaan, melaksanakan suruhannya dan menjauhi larangannya.

Muslimin Dan Muslimat Yang Berbahagia,
Saya selaku Wakil Kepada Pengerusi Taman Bahagia Mengucapkan Terima Kasih Kepada Penceramah undangan kita kerana sudi hadir pada hari ini.Di kesempatan ini, saya ingin merakamkan jutaan Terima Kasih yang tidak terhingga kepada semua yang telah menjayakan program ini dan memberikan sumbangan sama ada dari segi bahan mentah,makanan, tenaga dan wang ringgit. Semoga Allah yang membalas Jasa Tuan-Tuan Dan Puan-Puan Sekalian.
Akhir kata, di harapkan majlis ini dapat berjalan dengan lancar dan kita memperoleh sesuatu yang berguna dari ceramah yang akan disampaikan oleh penceramah undangan kita..
Sekian Sahaja, Terima Kasih. Assalamualaikum.wbt.

Tiada ulasan:

PROGRAM GERAK MESRA:GOTONG ROYONG TAMAN BAHAGIA

Bismillahhirrahmanirrahim. Alhamdulillahirabbilalamin Wassolatuwasola mualaasyrafilmursalin waala alihi wasohbihi ajmain. Assalamualaiku...