Ahad, 18 Disember 2011

Diaryku

Sekolah tinggal berapa minggu lagi? 3 minggu.

Permohonan untuk melanjutkan pelajaran Sarjana telah gagal mungkin kerana faktor umur.Tak pa.Bukan rezeki. Selama cuti sekolah, sepenuh masa menjaga anak Aiman Syukur satu hati 3 kali sawan, sehari sebelum terkena sawan mesti mengamuk menumbuk, menampar diri sendiri.Hari ketiga baru nampak ceria,ketawa,bercerita terutama skrip upin dan ipin diulang-ulang.Tak pun Boboiboy.

Baru-baru ni pergi berubat dengan Tuan Hj Bilal di Olak Batu, Jalan Yong Peng. Agak lama juga dia bertanya, semasa isteri mengandung ada tak pernah membuat perkara-perkara yang boleh menyebabkan kenan. Aku kata macam tiada.Isteriku pun kata tiada. Dahulu pernah pergi JB berjumpa Ustaz Hj Abu, beliau mengatakan ini semua ujian dari ALLAH dan minta supaya kita banyak bersabar. Hj Bilal mengesyorkan supaya kami pergi berjumpa dengan seorang Ustaz di Kajang. Sebelum tu, dia ada memberikan air yang sudah dibacakan doa untuk Aiman Syukur.

Tapi Aiman tetap diserang sawan.Hari pertama mengamuk,meracau, menampar,memukul diri sendiri dan menjerit-jerit.Hari kedua diserang sawan 3kali hingga 4 kali.hari ketiga baru ceria.Begitulah keadaan Aiman Syukur sekarang ini.

Aiman ada dibekalkan ubat sawan cecair sirap berwarna merah.Setiap hari pagi dan petang sebanyak 6.25ml.Doktor meminta supaya Aiman Syukur terus diberi ubat untuk mengurangkan serangan sawan.
                                                        Gambar Hari Raya Pertama 2011 di Kg Parit Tengah Pt Raja
                                                         Taman Tok Abah.

Tiada ulasan:

PROGRAM GERAK MESRA:GOTONG ROYONG TAMAN BAHAGIA

Bismillahhirrahmanirrahim. Alhamdulillahirabbilalamin Wassolatuwasola mualaasyrafilmursalin waala alihi wasohbihi ajmain. Assalamualaiku...