Ahad, 22 Januari 2017

Ucapan Wakil Pengerusi Taman Bahagia Ayer Hitam 2017

Ucapan Wakil Pengerusi Sambutan Maulidurrasul Peringkat Surau Taman Bahagia 4.2.2017

Terima Kasih Tuan Pengerusi Majlis ,
Alhamdulillahirabbilalamin wassolatuwasolamuala asyrafilmursalin waalaalihi wasohbihi ajmain. Rabbisahri sadri wayassirliamri wahluluqdatammillisani yafqauluqauli. 

Yang Dihormati, Tuan Penceramah Undangan Kita Ustaz Tn Haji Taufiq bin Othman Imam Mesjid Batu 8, Pengerusi Surau Taman Bahagia Ustaz Wan Hassan Bin Wan Ahmad, Pengerusi Taman Bahagia Encik Edy Bin Musliman , Ajk - Ajk Taman Bahagia ,Tuan-Tuan Dan Puan-Puan Serta Hadirin Dan Hadirat Yang Dikasihi Sekalian.
Bismillahirahmanirrahim
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakaatuh.
Alhamdulillah, bersyukur kita ke Hadrat Allah kerana dengan Taufik Dan Hidayahnya serta keizinannya sekali lagi pada tahun 2017 ini dapat kita berkumpul bersama-sama di Majlis ilmu ini iaitu Sambutan Maulidurrasul bagi memperingati Junjungan Besar Nabi Muhammad S.A.W. Maulidurrasul merupakan hari kebesaran umat Islam seluruh dunia yang diraikan setiap tahun. Demi memupuk kecintaan terhadap Nabi Muhammad SAW dengan mengikuti agama dan cara hidupnya, mengamalkan sunnahnya, mematuhi perkataan dan perbuatan baginda dalam segala keadaan, melaksanakan suruhannya dan menjauhi larangannya.

Muslimin Dan Muslimat Yang Berbahagia,
Saya selaku Wakil Kepada Pengerusi Taman Bahagia Mengucapkan Terima Kasih Kepada Penceramah undangan kita kerana sudi hadir pada hari ini.Di kesempatan ini, saya ingin merakamkan jutaan Terima Kasih yang tidak terhingga kepada semua yang telah menjayakan dan memberikan sumbangan sama ada dari segi bahan mentah,makanan, tenaga dan wang ringgit. Semoga Allah yang membalas Jasa Tuan-Tuan Dan Puan-Puan Sekalian.
Akhir kata, di harapkan majlis ini dapat berjalan dengan lancar dan kita memperoleh sesuatu yang berguna dari ceramah yang akan disampaikan oleh penceramah undangan kita..
Sekian Sahaja, Terima Kasih. Assalamualaikum.wbt.


Tiada ulasan:

PROGRAM GERAK MESRA:GOTONG ROYONG TAMAN BAHAGIA

Bismillahhirrahmanirrahim. Alhamdulillahirabbilalamin Wassolatuwasola mualaasyrafilmursalin waala alihi wasohbihi ajmain. Assalamualaiku...